TopMode » Kosmetika » Kosmetika » Péče o tělo » Mýdla » Řecké olivové mýdlo s bentonitovým jílem

Řecké olivové mýdlo s bentonitovým jílem

35 Kč
Facebook Twitter Pinterest Email
  • Doprava nad 1500 Kč je zdarma
  • Bezproblémové vrácení nebo výměna zboží
  • Doručení již další pracovní den
  • Zboží skladem
  • Dobírka i bezpečná platba kartou

Popis

Řecké olivové mýdlo s bentonitovým jílem. Pro milovníky přírodní kosmetiky nabízíme úžasná řecká olivová mýdla. Řecko je známo svým kvalitním olivovým olejem, ze kterého místní manufaktury vyrábí nezaměnitelná olivová mýdla. Vyrobeno v Řecku podle tradiční receptury z lokálního řeckého olivového oleje. Mýdlo je určeno pro všechny, kterým nevyhovují klasická průmyslová mýdla a pro ty, kteří se zamilovali do přírodní kosmetiky. Dopřejte svému tělu dotek řecké přírody i mimo dovolenkovou sezónu. Vhodné i pro vegany.

Vlastnosti:

  • vyrobeno z řeckého olivového oleje
  • bez obsahu živočišných složek
  • s parfemací (vůní)
  • velmi šetrné k životnímu prostředí i pokožce
  • mýdlo s hydratačními účinky, nevysušuje pokožku
  • bentonitový jíl má vyjímečné absobční a čistící vlastnosti 
  • bentonitový jíl je oblíbenou součástí tradiční řecké přírodní kosmetiky
  • pleť zanechá jemnou a hebkou
  • výborně čistí a detoxikuje pleť

Vhodné:

  • ideální pro všechny typy pokožky
  • na tělo i obličej

Použití: Nanášejte krouživými pohyby na mokrou pokožku těla. Vzniklou pěnou umyjte celé tělo a následně opláchněte.

Balení: celofán

Ingredients (INCI): Sodium Olivate, Aqua, Parfum, Bentonite, Sodium Chloride, Benzyl Salicylate, Coumarin, Butylphenyl Methylpropional, Linalool, Citronellol, Hexyl Cinnamal, Limonene, Alpha-Isomethyl Ionone, CI 77266

Složení

Sodium Olivate (olivový olej)

Sodium olivate vzniká zmýdelněním olivového oleje. Používá se jako emulgátor a povrchově aktivní látka, má vlastnost mísit dvě normálně nesmísitelné látky, jako je například voda a olej. Váže tak na sebe mastné nečistoty a snáze je odstraňuje z pokožky. Sodium Olivate je naprosto bezpečná a nesenzibilující látka, dobře odbouratelná v přírodě. Vhodná i na citlivou dětskou pokožku. Používá se v mýdlech, šamponech, čistících pleťových přípravcích a jiných produktech.

Aqua (voda)

Voda tvoří základní podmínky pro existenci života na zemi. Jako přírodní surovina nemá žádné negativní vlivy na pokožku. V kosmetice se používá jako rozpouštědlo dalších složek. 

Parfum

Termínem parfum se v kosmetických přípravcích označují látky dodávající produktu vůni. Může se jednat o látky přírodní i syntetické. Nemusí se jednat o látky, které jsou škodlivé, ale v mnoha případech se jedná o potenciální alergeny. Pro ochranu osob trpícími alergiemi na vůně je dle směrnice EU nutno tyto potenciální alergeny vypisovat ve složení jako samostatnou složku v případě, že je jejich podíl vyšší než 0,001%. V případě, že trpíte alergiemi na vůně, prostudujte prosím všechny složky produktu. 

Bentonite (bentonitový jíl)

Bentonit je přírodní jíl, někdy také nazývaný aztécká hlína. Vzniká v sopečných oblastech mechanickým a alkalickým zvětráváním sopečného popela. V kosmetickém průmyslu slouží zejména jako přírodní absorbční činidlo. Váže na sebe nečistoty a škodlivé látky. Díky silným absorpčním vlastnostem dokonale čistí póry, redukuje kožní maz a dodává kůži matný vzhled. Oblíbený a účinný je bentonitový kosmetický zábal, při němž dojde k uvolnění škodlivých a toxických látek z kůže. Vhodný i na citlivou, podrážděnou a problematickou pokožku.

Sodium Chloride (sůl)

Chlorid sodný je všem dobře známá sůl. V kosmetice se využívá pro své antiseptické a čistící účinky. Zjemňuje a zpevňuje pokožku, zmírňuje záněty, odstraní odumřelé kožní buňky a detixokuje tkáň. Dokáže proniknout hluboko do pokožky a její účinky nejsou tak pouze na povrchu kůže. U problematické pleti pomáhá v boji proti akné, zkrotí lupy a odstraňuje mastnotu. 

Benzyl Salicylate

Benzyl Salicylate je ester kyseliny salicylové, který se přirozeně vyskytuje v esenciálních olejích, např. zeleného čaje. Pro svoji jemnou květinovou vůni se využívá jako parfemace. Vykazuje antioxidační a antimikrobiální aktivitu. Může být dráždivý a je zařazen mezi alergeny. Pro potřeby kosmetického průmyslu se vyrábí i synteticky. Dle nařízení EU je zařazen mezi vonné látky, které musí být ve složení uvedeny samostatně, je-li jejich koncentrace vyšší než 0,001%, a to bez ohledu na jejich původ. Jsou tak chráněny osoby trpící alergiemi na vůně.

Coumarin (kumarin)

Kumarin je látka vyskytující se v mnoha esenciálních olejích, například levanduli, divizně či heřmánku. Má sladkou jemnou vůni a v kosmetice se využívá jako parfemace. Je považován za alergenní látku, která může dráždit pokožku. Dle nařízení EU je zařazen mezi vonné látky, které musí být ve složení uvedeny samostatně, je-li jejich koncentrace vyšší než 0,001%, a to bez ohledu na jejich původ. Jsou tak chráněny osoby trpící alergiemi na vůně.

Butylphenyl Methylpropional (lilial)

Butylphenyl Methylpropional je syntetická látka s příjemnou květinovou vůní. Využívá se jako parfemace kosmetických přípravků. Jedná se o alergen, může vyvolat podráždění kůže. Dle nařízení EU je zařazen mezi vonné látky, které musí být ve složení uvedeny samostatně, je-li jejich koncentrace vyšší než 0,001%, a to bez ohledu na jejich původ. Jsou tak chráněny osoby trpící alergiemi na vůně.

Linalool

Linalool je alkoholová molekula, obsažená v mnoha květinách. V kosmetickém průmyslu je oblíbená pro svou příjemnou květinovou vůni. V přírodě se vyskytuje v mnoha rostlinách (levandule, máta, vavřín, skořice, citrusy, apod.). Používá se jako parfemace v přípravcích na vlasy, mýdlech apod. Působí protizánětlivě a antibakteriálně. Dle nařízení EU je zařazen mezi vonné látky, které musí být ve složení uvedeny samostatně, je-li jejich koncentrace vyšší než 0,001%, a to bez ohledu na jejich původ. Jsou tak chráněny osoby trpící alergiemi na vůně.

Citronellol

Citronellol je organická sloučenina, kterou najdeme v mnoha rostlinách (např. levanduli, heřmánku, bazalce). Má sladkou vůni po citrusech a růžích. Pro účely kosmetického průmyslu se může vyrábět i synteticky. Patří mezi látky, které mohou způsobovat alergie. Dle nařízení EU je zařazen mezi vonné látky, které musí být ve složení uvedeny samostatně, je-li jejich koncentrace vyšší než 0,001%, a to bez ohledu na jejich původ. Jsou tak chráněny osoby trpící alergiemi na vůně.

Hexyl Cinnamal

Hexyl cinnamal je přírodní složkou vyskytující se v esenciálním oleji heřmánku. Jedná se o alergen a ve vyšších než doporučených koncentracích působí dráždivě. V kosmetice se využívá jako parfemace. Má příjemnou sladkou heřmánkovou vůni. Pro potřeby kosmetického průmyslu se vyrábí i synteticky. Dle nařízení EU je zařazen mezi vonné látky, které musí být ve složení uvedeny samostatně, je-li jejich koncentrace vyšší než 0,001%, a to bez ohledu na jejich původ. Jsou tak chráněny osoby trpící alergiemi na vůně.

Limonene

Limonene je přirozená složka esenciálních olejů. V kosmetice se používá jako parfemace a lze ho vyrobit i synteticky. Silice z máty peprné nebo borovice obsahuje L-Limonene s terpentýnovou vůní. D-Limonene má sladší citronovou vůni a nalezneme ho v citrónové kůře či levanduli. U osob s citlivou pokožkou může způsobovat alergické reakce. Dle nařízení EU je zařazen mezi vonné látky, které musí být ve složení uvedeny samostatně, je-li jejich koncentrace vyšší než 0,001%, a to bez ohledu na jejich původ. Jsou tak chráněny osoby trpící alergiemi na vůně.

Alpha-Isomethyl Ionone

Alpha-Isomethyl Ionone je organická sloučenina ze skupiny lipidů. Vyskytuje se např. v pivovarských kvasnicích, ale pro potřeby kosmetického průmyslu bývá vyráběna synteticky. Používá se jako parfemace a je zařazena mezi látky, které mohou vyvolat alergické reakce. Dle nařízení EU je zařazen mezi vonné látky, které musí být ve složení uvedeny samostatně, je-li jejich koncentrace vyšší než 0,001%, a to bez ohledu na jejich původ. Jsou tak chráněny osoby trpící alergiemi na vůně.

Carbon Black (uhlí CI 77266)

Carbon black je černé barvivo používané v kosmetických přípravcích. Jedná se o přírodní uhlík organického nebo minerálního původu. Nejčastěji se vyrábí spalováním organického nebo minerálního materiálu v prostředí s nízkým obsahem kyslíku. Má schopnost absorbovat toxiny a čistit pokožku.

Benefity a charakteristiky

Originální řecká olivová mýdla

Řecko je země slunce a místní olivový olej je tak vyhlášený po celém světě. Není proto překvapení, že nejkvalitnější olivová mýdla se vyrábí právě v Řecku. Dle tradičních receptů se vyrábí mýdla pouze zmýdelněním olivového oleje. V novějších recepturách se objevily nejrůznější esenciální oleje, mléka i bylinky. Stále si však mýdlo zachovává svůj přírodní charakter. Tradiční olivové mýdlo je velmi šetrné k pokožce i životnímu prostředí. V přírodě je přirozeně odbouratelné. Olivová mýdla bez parfemace jsou vhodná na problematickou, citlivou i dětskou pokožku.

Ekologický produkt

Produkt je šetrný k životnímu prostředí. 

Bez palmového oleje

Palmový olej je nejpoužívanější a nejlevnější olej používaný v potravinářství i kosmetice. Jeho levná cena je vykoupena zničenými tropickými pralesy v řadě zemích. Podporujme raději zdravější a ekologičtější varianty k palmovému oleji.

Bez alkoholu

Produkt neobsahuje škodlivé typy alkoholů a je tak vhodný pro citlivější i dětskou pokožku. Určité druhy alkoholu v kosmetice mohou vysušovat a dráždit pokožku. Máte-li citlivou pleť, zkuste tento produkt bez obsahu alkoholu, ethanolu či isopropyl alkoholu. 

Bez lepku

Kosmetický produkt bez lepku. Vhodné pro osoby s potravinovou alergií na lepek. 

Bez parabenů

Produkt neobsahuje žádné parabeny. Parabeny jsou v kosmetice používány pro jejich baktericidní a fungicidní vlastnosti. Parabeny mají genotoxický efekt prokázaný studiemi, ničí mitochondrie, produkují volné radikály a ničí DNA. Příznivci přírodní kosmetiky se tak parabenům v kosmetice raději vyhýbají. 

Bez PEG

Produkt neobsahuje žádný polyethylenglykol (PEG). PEGy jsou emulgátory vyráběné většinou z ropy. Zlepšují prostupnost pokožky pro ostatní složky kosmetiky a zvyšují tak efektivitu různých alergenů. Mohou také potenciálně obsahovat toxické nečistoty, které při aplikaci na kůži způsobují zdravotní komplikace.

Bez silikonů

Tento produkt je bez silikonů. V kosmetice jsou silikony používány k zlepšení roztíratelnosti produktů a vyhlazování pleti. Silikony jsou syntetické polymery, nejsou biologicky odbouratelné a hromadí se v přírodě. Silikony v pleťových přípravcích dokáží vyplnit nerovnoměrnou strukturu pleti a jemné vrásky. Pozitivní účinky ovšem silikonů zmizí po jejich smytí z pokožky. Většina silikonů je nerozpustná ve vodě, proto nejdou umýt pouze vodou. Ve vlasové kosmetice vytvoří silikon kompaktní bariéru kolem vlasu. Tím zajistí vlasům jemnost, hebkost a snadné rozčesávání. Ovšem přes tuto vrstvu se do vlasům nedostanou jiné látky, které by je mohly vyživit nebo hydratovat.

Bez sulfátů

Produkt neobsahuje žádné sulfáty. To jsou syntetická pěnidla, která ve spojení s vodou vytváří bohatou pěnu. Sice odstraní nečistoty a mastnotu, zároveň ale narušují, vysušují a dráždí pokožku. Sulfáty tak nejsou vhodné na citlivou pokožku a mohou být zodpovědné za svědivou kůži, vznik lupů nebo alergie. 


Disclaimer: INCI je mezinárodní značení složek kosmetiky. Na začátku seznamu jsou uvedeny složky, kterých je ve výrobku nejvíce, na konci pak složky s nejnižším zastoupením. Údaje slouží pro bezpečnost spotřebitele, který se tak může vyhnout složce, na kterou má např. alergii. Informace na této stránce byly zařazeny v dobré víře, ale slouží pouze pro všeobecné informační účely. Nejde o zdravotní ani výživová tvrzení a nelze se na ně spoléhat pro žádné konkrétní účely a neposkytujeme žádnou záruku ohledně jejich přesnosti a úplnosti. Doplňující informace k jednotlivým složkám jsou samostatné informace a netýkají se vlastností finálního produktu. Informace na této stránce mohou obsahovat chyby. Pokud jste našli v popisku chybu, kontaktujte nás prosím.

Vrácení a výměna zboží

Vždy se může stát, že i sebelepší střih zrovna nepadne. Ale nevadí, s námi nakupujete bez rizika!

Pokud chcete zboží vyměnit nebo vrátit, postupujte prosím podle pokynů na stránce Vrácení a výměna zboží, případně kontaktujte naše zákaznické oddělení, kde Vám ochotně pomůžeme.

Podobné produkty

Řecké olivové mýdlo s aktivním uhlím. Pro milovníky přírodní kosmetiky nabízíme úžasná řecká olivová Řecké olivové mýdlo s aktivním uhlím
35 Kč
100 g
Řecké olivové mýdlo s vulkanickým lávovým pískem. Pro milovníky přírodní kosmetiky nabízíme úžasná řecká Řecké olivové mýdlo s vulkanickým lávovým pískem
35 Kč
100 g
Řecké olivové mýdlo s vůní kokosu. Pro milovníky přírodní kosmetiky nabízíme úžasná řecká olivová mýdla. Řecké olivové mýdlo s vůní kokosu
29 Kč
100 g
Řecké olivové mýdlo s vůní borovice. Pro milovníky přírodní kosmetiky nabízíme úžasná řecká olivová mýdla. Řecké olivové mýdlo s vůní borovice
29 Kč
100 g