TopMode » Kosmetika » Drogerie » Prací prostředky » Mýdla na praní » Olivové mýdlové vločky na praní bez parfemace

Olivové mýdlové vločky na praní bez parfemace

245 Kč
Facebook Twitter Pinterest Email
  • Doprava nad 1500 Kč je zdarma
  • Bezproblémové vrácení nebo výměna zboží
  • Doručení již další pracovní den
  • Zboží skladem
  • Dobírka i bezpečná platba kartou

Popis

Přírodní mýdlové vločky vyrobené z olivového oleje určené na praní a přepírání prádla. Jedná se o ekologickou náhražku používaných průmyslových prášků na praní. Mýdlo možno použít i na čištění sanitárních zařízení nebo nádobí.

Vlastnosti:

  • bez obsahu chemických látek a barviv
  • bez parfemace - vhodné i na dětské prádlo
  • mýdlová voda nezatěžuje přírodu a je plně rozložitelná
  • vhodné pro domácí čistírny odpadních vod, včetně kořenových

Použití:

  • mýdlo je vhodné na ruční praní i použití v automatické pračce
  • mýdlové vločky aplikujeme přímo do bubnu pračky
  • přírodní mýdla na praní potřebují více času na rozpuštění a uvolnění špíny - nepoužívejte krátké prací programy

Dávkování na 4-5kg prádla:

  • měkká voda - 2 vrchovaté lžíce vloček (cca 10g)
  • tvrdá voda - 4 vrchovaté lžíce vloček (cca 20g)
  • ruční praní - 1 vrchovatá lžíce (cca 5g) na 10 litrovou prací lázeň

Balení - textilní pytlík

INCI: Sodium Olivate, Aqua, Glycerin, Sodium Chloride

Složení

Sodium Olivate (olivový olej)

Sodium olivate vzniká zmýdelněním olivového oleje. Používá se jako emulgátor a povrchově aktivní látka, má vlastnost mísit dvě normálně nesmísitelné látky, jako je například voda a olej. Váže tak na sebe mastné nečistoty a snáze je odstraňuje z pokožky. Sodium Olivate je naprosto bezpečná a nesenzibilující látka, dobře odbouratelná v přírodě. Vhodná i na citlivou dětskou pokožku. Používá se v mýdlech, šamponech, čistících pleťových přípravcích a jiných produktech.

Aqua (voda)

Voda tvoří základní podmínky pro existenci života na zemi. Jako přírodní surovina nemá žádné negativní vlivy na pokožku. V kosmetice se používá jako rozpouštědlo dalších složek. 

Glycerine

Glycerin patří mezi nejpoužívanější složky v kosmetice. Přirozeně se vyskytuje v přírodě i lidském těle. Nedráždí pokožku a nezpůsobuje alergické reakce. Glycerin také vzniká jako vedlejší produkt při výrobě mýdel. Oblibu v kosmetice si získal díky svým hydratačním a zvláčňujícím účinkům. Pomáhá ostatním látkám, aby se rychleji vstřebaly do pokožky. 

Sodium Chloride (sůl)

Chlorid sodný je všem dobře známá sůl. V kosmetice se využívá pro své antiseptické a čistící účinky. Zjemňuje a zpevňuje pokožku, zmírňuje záněty, odstraní odumřelé kožní buňky a detixokuje tkáň. Dokáže proniknout hluboko do pokožky a její účinky nejsou tak pouze na povrchu kůže. U problematické pleti pomáhá v boji proti akné, zkrotí lupy a odstraňuje mastnotu. 

Benefity a charakteristiky

Vyrobeno v České republice

Zakoupením tohoto výrobku podporujete českého výrobce. Pro spolupráci s naším eshopem vybíráme převážně malé rodinné firmy, jejichž prioritou je kvalita při výrobě. 

Ekologický produkt

Produkt je šetrný k životnímu prostředí. 

Vhodné pro vegany

Drogerie vyrobená bez obsahu živočišných složek, která je vhodná i pro vyznavače veganského způsobu života. Produkty od malých firem nejsou z finančních a náročných administrativních důvodů často certifikovány podle mezinárodních standardů, ale přesto jsou jejich produkty vyráběny z přírodních rostlinných surovin.

Bez alergenů

Drogerie neobsahuje alergenní látky. Hypoalergenní produkty jsou vyhledávané nejen alergiky, ale poptávka po nich stoupá i mezi osobami, které žádnými alergiemi netrpí. 

Bez palmového oleje

Palmový olej je nejpoužívanější a nejlevnější olej používaný v potravinářství i kosmetice. Jeho levná cena je vykoupena zničenými tropickými pralesy v řadě zemích. Podporujme raději zdravější a ekologičtější varianty k palmovému oleji.

Bez syntetických parfémů

Produkt neobsahuje syntetické parfémy. Vůně u produktu je příjemná, ale některé typy parfemace mohou dráždit pokožku. 

Bez sulfátů

Produkt neobsahuje žádné sulfáty. To jsou syntetická pěnidla, která ve spojení s vodou vytváří bohatou pěnu. Sice odstraní nečistoty a mastnotu, zároveň ale narušují, vysušují a dráždí pokožku. Sulfáty tak nejsou vhodné na citlivou pokožku a mohou být zodpovědné za svědivou kůži nebo alergie.

Bez ropných derivátů

Produkt neobsahuje složky, který byly vyrobeny z ropy.

Bez fosfátů

Produkt neobsahuje žádné fosfáty. Fosfáty jsou soli kyseliny fosforečné, které byly používány v mycích a pracích prostředcích, kde pomáhaly odstraňovat špínu. Nadměrná přítomnost fosfátů ve vodě může narušit rovnováhu vodních forem života. Fosfáty způsobují rychlý růst řas, který mají nepříznivý vliv na jiné organismy žijící ve vodě. Fosfáty jsou sice již několik let zakázané na praní, ale jsou v konvenčních prostředcích do myček na nádobí. V pracích prostředcích je po zákazu často nahradily fosfonáty, které mají ovšem na vodu podobný vliv...


Disclaimer: INCI je mezinárodní značení složek kosmetiky. Na začátku seznamu jsou uvedeny složky, kterých je ve výrobku nejvíce, na konci pak složky s nejnižším zastoupením. Údaje slouží pro bezpečnost spotřebitele, který se tak může vyhnout složce, na kterou má např. alergii. Informace na této stránce byly zařazeny v dobré víře, ale slouží pouze pro všeobecné informační účely. Nejde o zdravotní ani výživová tvrzení a nelze se na ně spoléhat pro žádné konkrétní účely a neposkytujeme žádnou záruku ohledně jejich přesnosti a úplnosti. Doplňující informace k jednotlivým složkám jsou samostatné informace a netýkají se vlastností finálního produktu. Informace na této stránce mohou obsahovat chyby. Pokud jste našli v popisku chybu, kontaktujte nás prosím.

Vrácení a výměna zboží

Vždy se může stát, že i sebelepší střih zrovna nepadne. Ale nevadí, s námi nakupujete bez rizika!

Pokud chcete zboží vyměnit nebo vrátit, postupujte prosím podle pokynů na stránce Vrácení a výměna zboží, případně kontaktujte naše zákaznické oddělení, kde Vám ochotně pomůžeme.

Podobné produkty

Přírodní mýdlové vločky na praní a přepírání prádla vyrobené z kokosového oleje s citrátem sodným. Jedná se Mýdlové vločky na praní s kokosovým olejem
230 Kč
400 g 1 kg 2 kg
Přírodní mýdlo vyrobené z olivového oleje určené na praní a přepírání prádla. Jedná se o ekologickou Přírodní mýdlo na praní z olivového oleje bez parfemace
69 Kč
100 g
Pro milovníky přírodní kosmetiky nabízíme exkluzivní řecké olivové mýdlo na praní, vyrobené původní a opravdu Řecké olivové mýdlo na praní
79 Kč
140 g