TopMode » Kosmetika » Kosmetika » Péče o tělo » Mýdla » Olivové mýdlo s levandulí

Olivové mýdlo s levandulí

35 Kč
Facebook Twitter Pinterest Email
  • Doprava nad 1500 Kč je zdarma
  • Bezproblémové vrácení nebo výměna zboží
  • Doručení již další pracovní den
  • Zboží skladem
  • Dobírka i bezpečná platba kartou

Popis

Řecké olivové mýdlo s levandulovým a olivovým olejem. Pro milovníky přírodní kosmetiky nabízíme úžasná řecká olivová mýdla. Řecko je známo svým kvalitním olivovým olejem, ze kterého místní firmy vyrábí nezaměnitelná olivová mýdla. Vyrobeno v Řecku podle tradiční receptury z lokálního řeckého olivového oleje. Mýdlo je určeno pro všechny, kterým nevyhovují klasická průmyslová mýdla a pro ty, kteří se zamilovali do přírodní kosmetiky. Dopřejte svému tělu dotek řecké přírody i mimo dovolenkovou sezónu. Vhodné i pro vegany.

Vlastnosti:

  • vyrobeno z řeckého olivového oleje a kvalitního kokosového oleje
  • bez obsahu živočišných složek
  • s parfemací (vůní)
  • velmi šetrné k životnímu prostředí i pokožce
  • mýdlo s hydratačními účinky, nevysušuje pokožku
  • levandulový a olivový olej pro dokonalou péči o pokožku
  • antioxidační ochrana a péče o zralou pleť
  • pleť zanechá jemnou a hebkou
  • výborně čistí pokožku

Vhodné:

  • ideální pro všechny typy pokožky
  • na tělo i obličej

Použití: Nanášejte krouživými pohyby na mokrou pokožku těla. Vzniklou pěnou umyjte celé tělo a následně opláchněte.

Ingredients (INCI): Sodium Olivate, Aqua, Sodium Cocoate, Sodium Chloride, Parfum, Olea European Fruit Oil, Levandula Angustifolia Oil, Olea European Fruit Extract, Olea European Leaf Extract, Tetrassodium Glutamate Diacetate

 

Složení

Sodium Olivate (olivový olej)

Sodium olivate vzniká zmýdelněním olivového oleje. Používá se jako emulgátor a povrchově aktivní látka, má vlastnost mísit dvě normálně nesmísitelné látky, jako je například voda a olej. Váže tak na sebe mastné nečistoty a snáze je odstraňuje z pokožky. Sodium Olivate je naprosto bezpečná a nesenzibilující látka, dobře odbouratelná v přírodě. Vhodná i na citlivou dětskou pokožku. Používá se v mýdlech, šamponech, čistících pleťových přípravcích a jiných produktech.

Aqua (voda)

Voda tvoří základní podmínky pro existenci života na zemi. Jako přírodní surovina nemá žádné negativní vlivy na pokožku. V kosmetice se používá jako rozpouštědlo dalších složek. 

Sodium Cocoate (kokosový olej)

Sodium Cocoate je povrchově aktivní látka přírodního původu. Vzniká zmýdelněním kokosového oleje. Používá se hlavně jako emulgátor a povrchově aktivní látka. Napomáhá čistícím produktům, aby na sebe vázaly olej a špínu a následně byly snáze opláchnuty. Používá se proto hlavně v šamponech, mýdlech, pěnách na holení, pleťových čisticích prostředcích apod. Sodium Cocoate je považován za naprosto bezpečnou a nesenzibilující látku, která je vhodná i pro osoby s citlivou pokožkou. 

Sodium Chloride (sůl)

Chlorid sodný je všem dobře známá sůl. V kosmetice se využívá pro své antiseptické a čistící účinky. Zjemňuje a zpevňuje pokožku, zmírňuje záněty, odstraní odumřelé kožní buňky a detixokuje tkáň. Dokáže proniknout hluboko do pokožky a její účinky nejsou tak pouze na povrchu kůže. U problematické pleti pomáhá v boji proti akné, zkrotí lupy a odstraňuje mastnotu. 

Parfum

Termínem parfum se v kosmetických přípravcích označují látky dodávající produktu vůni. Může se jednat o látky přírodní i syntetické. Nemusí se jednat o látky, které jsou škodlivé, ale v mnoha případech se jedná o potenciální alergeny. Pro ochranu osob trpícími alergiemi na vůně je dle směrnice EU nutno tyto potenciální alergeny vypisovat ve složení jako samostatnou složku v případě, že je jejich podíl vyšší než 0,001%. V případě, že trpíte alergiemi na vůně, prostudujte prosím všechny složky produktu. 

Olea Europea Fruit Oil (olivový olej)

Olivový olej je ve středomoří již po tisíce let využíván jako součást přírodní kosmetiky. Je bohatý na vitamíny A, E, omega-3 mastné kyseliny, minerály a stopové prvky. V kosmetice se uplatňuje pro své antioxidační a protizánětlivé účinky. Pokožku chrání před volnými radikály, hydratuje a regeneruje. Vhodný na suchou, citlivou a zralou pleť. Udržuje pleť jemnou, pružnou a zároveň pevnou, čímž zpomaluje tvorbu vrásek. Je vhodný i k péči o velmi jemnou pokožku dětí. Oblíbený je i ve vlasové kosmetice. Vlasy ošetřené olivovým olejem jsou lesklejší, pevnější a méně se třepí. 

Lavandula Angustifolia Oil (levandulový olej)

Esenciální oleje (silice) z levandule lékařské mají široké uplatnění v kosmetickém průmyslu. Jsou oblíbenou složkou vonných olejů a parfémů. Levandule je po staletí známá léčivá bylina a vyniká svými dezinfekčními, zklidňujícími a hojivými účinky. V kosmetice se používá na sušší podrážděnou pokožku, akné i jiné ekzematické onemocnění. Ve vlasové kosmetice pomáhá při prevenci vzniku lupů a vypadávání vlasů. 

Olea Europaea Fruit Extract (extrakt z oliv)

Olea Europaea Fruit Extract je výtažek z plodů olivovníku evropského. Mezi hlavní složky extraktu patří hydroxytyrosol, triterpeny, flavonoidy, minerální látky a vitaminy A, E a K, nenasycené omega-3 mastné kyseliny, kyselina olejová a oleuropein. V kosmetických produktech je využíván jako ochrana před volnými radikály a udržení mladistvého vzhledu pokožky. Zvyšuje elasticitu pleti a udržuje ji vláčnou. 

Olea Europea Leaf Extract (výtažek z olivových listů)

Olea Europea Leaf Extract je koncentrovaný výtažek z olejových listů. Ty jsou nejprve rozemlety ​​a hlavní sloučeniny v listu jsou extrahovány a následně čištěny. Olivové listy mají dlouhou lidovou historii jako přírodní léčivo. V kosmetických přípravcích se extrakt z olivových listů se používá pro své antioxidační a antibakteriální účinky, případně jako přírodní konzervant. Je také dostupnou přírodní látkou používanou proti zápachu v přírodních deodorantech.

Tetrasodium Glutamate Diacetate

Tetrasodium Glutamate Diacetate je látka rostlinného původu podporující účinnost konzervantů. Prodlužuje trvanlivost produktu a zabraňuje v něm růstu mikroorganismů. Má povolení jako náhrada EDTA v BIO kosmetice s certifikací ECOCERT. K pleti je šetrný a má antibakteriální účinky. Může se tak použít při zánětlivých projevech i akné. V přípravcích na vlasy šetrně pečuje o pokožku a bojuje proti lupům. Je biologicky rozložitelný, netoxický a vhodný i pro vegany. 

Benefity a charakteristiky

Originální řecká olivová mýdla

Řecko je země slunce a místní olivový olej je tak vyhlášený po celém světě. Není proto překvapení, že nejkvalitnější olivová mýdla se vyrábí právě v Řecku. Dle tradičních receptů se vyrábí mýdla pouze zmýdelněním olivového oleje. V novějších recepturách se objevily nejrůznější esenciální oleje, mléka i bylinky. Stále si však mýdlo zachovává svůj přírodní charakter. Tradiční olivové mýdlo je velmi šetrné k pokožce i životnímu prostředí. V přírodě je přirozeně odbouratelné. Olivová mýdla bez parfemace jsou vhodná na problematickou, citlivou i dětskou pokožku.

Ekologický produkt

Produkt je šetrný k životnímu prostředí. 

Bez palmového oleje

Palmový olej je nejpoužívanější a nejlevnější olej používaný v potravinářství i kosmetice. Jeho levná cena je vykoupena zničenými tropickými pralesy v řadě zemích. Podporujme raději zdravější a ekologičtější varianty k palmovému oleji.

Bez alkoholu

Produkt neobsahuje škodlivé typy alkoholů a je tak vhodný pro citlivější i dětskou pokožku. Určité druhy alkoholu v kosmetice mohou vysušovat a dráždit pokožku. Máte-li citlivou pleť, zkuste tento produkt bez obsahu alkoholu, ethanolu či isopropyl alkoholu. 

Bez lepku

Kosmetický produkt bez lepku. Vhodné pro osoby s potravinovou alergií na lepek. 

Bez parabenů

Produkt neobsahuje žádné parabeny. Parabeny jsou v kosmetice používány pro jejich baktericidní a fungicidní vlastnosti. Parabeny mají genotoxický efekt prokázaný studiemi, ničí mitochondrie, produkují volné radikály a ničí DNA. Příznivci přírodní kosmetiky se tak parabenům v kosmetice raději vyhýbají. 

Bez silikonů

Tento produkt je bez silikonů. V kosmetice jsou silikony používány k zlepšení roztíratelnosti produktů a vyhlazování pleti. Silikony jsou syntetické polymery, nejsou biologicky odbouratelné a hromadí se v přírodě. Silikony v pleťových přípravcích dokáží vyplnit nerovnoměrnou strukturu pleti a jemné vrásky. Pozitivní účinky ovšem silikonů zmizí po jejich smytí z pokožky. Většina silikonů je nerozpustná ve vodě, proto nejdou umýt pouze vodou. Ve vlasové kosmetice vytvoří silikon kompaktní bariéru kolem vlasu. Tím zajistí vlasům jemnost, hebkost a snadné rozčesávání. Ovšem přes tuto vrstvu se do vlasům nedostanou jiné látky, které by je mohly vyživit nebo hydratovat.

Bez sulfátů

Produkt neobsahuje žádné sulfáty. To jsou syntetická pěnidla, která ve spojení s vodou vytváří bohatou pěnu. Sice odstraní nečistoty a mastnotu, zároveň ale narušují, vysušují a dráždí pokožku. Sulfáty tak nejsou vhodné na citlivou pokožku a mohou být zodpovědné za svědivou kůži, vznik lupů nebo alergie. 

Bez PEG

Produkt neobsahuje žádný polyethylenglykol (PEG). PEGy jsou emulgátory vyráběné většinou z ropy. Zlepšují prostupnost pokožky pro ostatní složky kosmetiky a zvyšují tak efektivitu různých alergenů. Mohou také potenciálně obsahovat toxické nečistoty, které při aplikaci na kůži způsobují zdravotní komplikace.

Hydratační

Hydratační účinek dodává pokožce vlhkost a chrání ji před nadměrným vysoušením. 

Regenerační

Podporuje a posiluje přirozenou regenerační schopnost organizmu.


Disclaimer: INCI je mezinárodní značení složek kosmetiky. Na začátku seznamu jsou uvedeny složky, kterých je ve výrobku nejvíce, na konci pak složky s nejnižším zastoupením. Údaje slouží pro bezpečnost spotřebitele, který se tak může vyhnout složce, na kterou má např. alergii. Informace na této stránce byly zařazeny v dobré víře, ale slouží pouze pro všeobecné informační účely. Nejde o zdravotní ani výživová tvrzení a nelze se na ně spoléhat pro žádné konkrétní účely a neposkytujeme žádnou záruku ohledně jejich přesnosti a úplnosti. Doplňující informace k jednotlivým složkám jsou samostatné informace a netýkají se vlastností finálního produktu. Informace na této stránce mohou obsahovat chyby. Pokud jste našli v popisku chybu, kontaktujte nás prosím.

Vrácení a výměna zboží

Vždy se může stát, že i sebelepší střih zrovna nepadne. Ale nevadí, s námi nakupujete bez rizika!

Pokud chcete zboží vyměnit nebo vrátit, postupujte prosím podle pokynů na stránce Vrácení a výměna zboží, případně kontaktujte naše zákaznické oddělení, kde Vám ochotně pomůžeme.

Podobné produkty

Řecké olivové mýdlo s výtažkem z verbeny a olivovým olejem. Pro milovníky přírodní kosmetiky nabízíme úžasná Olivové mýdlo s výtažkem z verbeny
35 Kč
115 g
Řecké olivové mýdlo s výtažkem z olivových květů. Pro milovníky přírodní kosmetiky nabízíme úžasná řecká Olivové mýdlo s výtažkem z olivových květů
35 Kč
115 g
Tradiční přírodní řecké olivové mýdlo zelené. Pro milovníky přírodní kosmetiky nabízíme úžasná řecká Tradiční přírodní řecké olivové mýdlo zelené
35 Kč
125 g 250 g
Řecké olivové mýdlo s vůní kokosu. Pro milovníky přírodní kosmetiky nabízíme úžasná řecká olivová mýdla. Řecké olivové mýdlo s vůní kokosu
29 Kč
100 g