TopMode » Kosmetika » Drogerie » Prací prostředky » Aviváže » Máchadlo prádla pro alergiky a ekzematiky

Máchadlo prádla pro alergiky a ekzematiky

52 Kč
Facebook Twitter Pinterest Email
  • Doprava nad 1500 Kč je zdarma
  • Bezproblémové vrácení nebo výměna zboží
  • Doručení již další pracovní den
  • Zboží skladem
  • Dobírka i bezpečná platba kartou

Popis

Máchadlo zneutralizuje máchací lázeň a zajistí, aby ve vašem prádle nezůstávaly zbytky pracích prostředků, které mohou dráždit pokožku. Jeho používání považujeme za velmi důležité, zejména pro alergiky. 

Používáte aviváž? A víte, že jejím hlavním úkolem je obalit a uhladit vlákna textilu, což většinou zajišťují chemikálie doplněné umělými barvivy a parfémy?

Máchadlo svou kyselou reakcí neutralizuje zásaditou prací lázeň, což je důležité zejména pro osoby s citlivou pokožkou, ekzematiky, alergiky a malé děti, jejichž kůže je pro chemické látky mnohem prostupnější než pokožka dospělých. Přirozené pH povrchu lidské kůže je totiž kyselé (pH 4-6), pokožka se tak chrání před množením mikroorganismů. Oproti tomu mýdlo, prací soda a jiné prací prostředky jsou zásadité. Nevymáchané zbytky pracích prostředků v prádle proto dráždí kůži a je dobré je při máchání zneutralizovat máchadlem.

Máchadlo také zabraňuje usazování zbytků pracího prostředku v textilních vláknech a tím i šednutí prádla. Vláknům se vrací jejich přirozené vlastnosti (ručníky opět sají) a vzhled (jasnější barvy). Máchadlo doporučujeme také při praní v tvrdé vodě, ve které dochází ke srážení účinných látek pracích prostředků s minerály obsaženými ve vodě. Máchadlo je ovoněné pouze přírodní levandulovou silicí

K čemu se používá

  • pro veškeré praní v pračce i ruční praní
  • pro všechny druhy prádla

Dávkování na 4 – 5 kg prádla:

  • 30 ml – do zásobníku na aviváž pro závěrečnou část praní
  • při ručním praní po vyprání v pracím prostředku dáváme máchadlo do čisté vody, necháme alespoň 10 minut působit a pak prádlo vymácháme

Proč nahradit aviváž máchadlem?

Aviváž má většina z nás spojenou s voňavým a hebkým prádlem. Málokdo si ale uvědomuje, že byla původně vyvinuta pro odstranění statické elektřiny ze syntetického textilu a že pokud ji používáme na bavlněné nebo funkční prádlo, utrácíme zbytečně, riskujeme podráždění kůže a navíc zbavujeme přírodní materiály jejich přirozené savosti. Aviváž funguje podobně jako kondicionér na vlasy: uhladí vlákno tím, že jej obalí. To ale vede ke snížení savosti a prodyšnosti textilu, proto by se aviváž neměla používat na spodní prádlo, ručníky, utěrky, ložní prádlo, dětské pleny, kojenecký textil nebo funkční sportovní oblečení – prostě tam, kde od prádla očekáváme odvádění potu nebo vsakování tekutin. Navíc konvenční aviváže obsahují syntetickou parfemaci. Tyto chemické vůně se vážou na tkaninu a mohou způsobovat podráždění kůže či alergie.

Složení: 15 - 30 % kyselina citronová, denaturovaný líh, přírodní levandulová silice v biokvalitě (Lavandula intermedia), linalool

INCI: Aqua, Citric Acid, Lavandula Hybrida Oil, Linalool, Limonen, Ethylalcohol Denatured

 

Složení

Aqua (voda)

Voda tvoří základní podmínky pro existenci života na zemi. Jako přírodní surovina nemá žádné negativní vlivy na pokožku. V kosmetice se používá jako rozpouštědlo dalších složek. 

Citric Acid (kyselina citronová)

Kyselina citrónová se vyskytuje v ovoci a dodává mu typickou kyselou chuť. Má antibakteriální a konzervační vlastnosti. V kosmetických přípravcích se využívá se jako regulátor pH. Stahuje pleť a zesvětluje pigmentové skvrny. 

Lavandula Hybrida Oil (levandulový olej)

Esenciální olej z levandule hybridní. Ta je křížencem levandule lékařské a levandule širokolisté. Je oblíbenou složkou vonných olejů a parfémů. Levandule je po staletí známá léčivá bylina a vyniká svými dezinfekčními, zklidňujícími a hojivými účinky. V kosmetice se používá na sušší podrážděnou pokožku, akné i jiné ekzematické onemocnění. Ve vlasové kosmetice pomáhá při prevenci vzniku lupů a vypadávání vlasů. Vonný levandulový olej nalezneme i v přírodní drogerii, kde působí jako vonná složka s antiseptickými účinky.  

Linalool (z přírodních éterických olejů)

Linalool je přírodní složkou různých éterických olejů, které se používají ke zlepšení vůně kosmetických přípravků.  Je oblíbená pro svou příjemnou květinovou vůni. V přírodě se vyskytuje v mnoha rostlinách (levandule, máta, vavřín, skořice, citrusy, apod.). Používá se jako parfemace v přípravcích na vlasy, mýdlech apod. Působí protizánětlivě a antibakteriálně. Linalool patří mezi vonné látky, které musí být ve složení uvedeny samostatně, je-li jejich koncentrace vyšší než 0,001%, a to bez ohledu na jejich původ. Jsou tak chráněny osoby trpící alergiemi na vůně.

Limonene (z přírodních éterických olejů)

Limonene je přírodní složkou různých esenciálních olejů, které se používají ke zlepšení vůně kosmetických výrobků. Silice z máty peprné nebo borovice obsahuje L-Limonene s terpentýnovou vůní. D-Limonene má sladší citronovou vůni a nalezneme ho v citrónové kůře či levanduli. U osob s citlivou pokožkou může způsobovat alergické reakce. Dle nařízení EU je limonene zařazen mezi vonné látky, které musí být ve složení uvedeny samostatně, je-li jejich koncentrace vyšší než 0,001%, a to bez ohledu na jejich původ. Jsou tak chráněny osoby trpící alergiemi na vůně.

Ethylalcohol Denatured (denaturovaný líh)

Denaturovaný líh je zředěný ethanol s denaturovanou látkou, který pak není vhodný k vnitřnímu užití. V kosmetice a drogerii se využívá pro své antimikrobiální účinky, jako rozpouštědlo a konzervant ostatních látek v produktech. 

Benefity a charakteristiky

Vyrobeno v České republice

Zakoupením tohoto výrobku podporujete českého výrobce. Pro spolupráci s naším eshopem vybíráme převážně malé rodinné firmy, jejichž prioritou je kvalita při výrobě. 

Certifikát Ecogarantie

Ecogarantie je mezinárodní certifikace ekologických značek. Produkty označené tímto certifikátem mají nejnižší možnou ekologickou stopu. Certifikované produkty obsahují jen přírodní ingredience rostlinného původu v BIO kvalitě (když existují). Minerální složky jsou povolené s důrazem na ekologičnost technologií a procesů výroby. Je zcela vyloučeno používání ropných produktů. Všechna barviva a vůně musí být výhradně přírodního původu. Ecogarantie zahrnuje i sociální oblast s požadavkem na respektování lidských práv v celém dodavatelském řetězci.

Ekologický produkt

Produkt je šetrný k životnímu prostředí. 

Vhodné pro vegany

Drogerie vyrobená bez obsahu živočišných složek, která je vhodná i pro vyznavače veganského způsobu života. Produkty od malých firem nejsou z finančních a náročných administrativních důvodů často certifikovány podle mezinárodních standardů, ale přesto jsou jejich produkty vyráběny z přírodních rostlinných surovin.

Bez fosfátů

Produkt neobsahuje žádné fosfáty. Fosfáty jsou soli kyseliny fosforečné, které byly používány v mycích a pracích prostředcích, kde pomáhaly odstraňovat špínu. Nadměrná přítomnost fosfátů ve vodě může narušit rovnováhu vodních forem života. Fosfáty způsobují rychlý růst řas, který mají nepříznivý vliv na jiné organismy žijící ve vodě. Fosfáty jsou sice již několik let zakázané na praní, ale jsou v konvenčních prostředcích do myček na nádobí. V pracích prostředcích je po zákazu často nahradily fosfonáty, které mají ovšem na vodu podobný vliv...

Bez ropných derivátů

Produkt neobsahuje složky, který byly vyrobeny z ropy.

Bez syntetických barviv

Produkt neobsahuje synteticky vyrobená barviva.

Bez syntetických parfémů

Produkt neobsahuje syntetické parfémy. Vůně u produktu je příjemná, ale některé typy parfemace mohou dráždit pokožku. 


Disclaimer: INCI je mezinárodní značení složek kosmetiky. Na začátku seznamu jsou uvedeny složky, kterých je ve výrobku nejvíce, na konci pak složky s nejnižším zastoupením. Údaje slouží pro bezpečnost spotřebitele, který se tak může vyhnout složce, na kterou má např. alergii. Informace na této stránce byly zařazeny v dobré víře, ale slouží pouze pro všeobecné informační účely. Nejde o zdravotní ani výživová tvrzení a nelze se na ně spoléhat pro žádné konkrétní účely a neposkytujeme žádnou záruku ohledně jejich přesnosti a úplnosti. Doplňující informace k jednotlivým složkám jsou samostatné informace a netýkají se vlastností finálního produktu. Informace na této stránce mohou obsahovat chyby. Pokud jste našli v popisku chybu, kontaktujte nás prosím.

Vrácení a výměna zboží

Vždy se může stát, že i sebelepší střih zrovna nepadne. Ale nevadí, s námi nakupujete bez rizika!

Pokud chcete zboží vyměnit nebo vrátit, postupujte prosím podle pokynů na stránce Vrácení a výměna zboží, případně kontaktujte naše zákaznické oddělení, kde Vám ochotně pomůžeme.

Podobné produkty

Aviváž s levandulovou vůní na odstranění statické elektřiny ze syntetického textilu. Prádlo bude příjemnější a Aviváž na syntetické materiály
149 Kč
1 l