TopMode » Kosmetika » Kosmetika » Péče o tělo » Mýdla » Exkluzivní řecké olivové mýdlo zelené

Exkluzivní řecké olivové mýdlo zelené

75 Kč 115 Kč
Facebook Twitter Pinterest Email
  • Doprava nad 1500 Kč je zdarma
  • Bezproblémové vrácení nebo výměna zboží
  • Doručení již další pracovní den
  • Zboží skladem
  • Dobírka i bezpečná platba kartou

Popis

Pro milovníky přírodní kosmetiky nabízíme exkluzivní řecké olivové mýdlo, vyrobené původní a opravdu tradiční technologií. Rodinná firma Patounis vyrábí olivová mýdla nepřetržitě od roku 1850. Aktuálně ve firmě působí již páta generace rodu Patounis. Historie zrodu této tradice je opravdu zajímavá. Původně se věnovali pouze obchodu a zásobili armádu Napoleona III. kvalitními produkty z Řecka. Z Francie naopak nakupovali oblíbená marseilleská mýdla, která stála na počátku jejich tradiční výroby. Postupem času se naučili mýdla sami vyrábět, stalo se tak v již zmiňovaném roce 1850. Jejich mýdlo se brzy proslavilo nejen v Řecku, ale i za hranicemi. V roce 1891 byla vybudována druhá továrna na ostrově Korfu, která funguje do dnešních dnů. Celý výrobní proces probíhá i dnes na zařízení z roku 1891. Tvoří tak živou vzpomínku na jedinečnou místní tradici. Výroba funguje i jako vyhledávaná turistická atrakce, od roku 2008 je kulturní památkou. V roce 2017 byla technika výroby jejich mýdla zapsána do seznamu nehmotného kulturního dědictví UNESCO.  

Mýdlo je vyráběno zcela ručně z místních olivových olejů. Po zmýdelnění oleje je mýdlo promyto roztokem mořské soli, ponecháno v zásobnících vychladnout a ztvrdnout. Následně je označeno, orazítkováno a rozřezáno. Poslední fází je zrání mýdla, které probíhá na dřevěných roštech po dobu minimálně 4 měsíce. Bohužel, v dnešní době nemůže již tato technologie cenově konkurovat jiným výrobcům, kteří si svůj výrobní proces plně zautomatizovali. I tak si myslíme, že rodina Patounis si zaslouží velké uznání a podporu. Nám je tento přístup k tradiční výrobě velmi sympatický a přinášíme i Vám možnost vyzkoušet opravdu tradiční a originální řecká mýdla. Jak se říká, kdo jednou zkusil, již nechce jinak. 

Vlastnosti:

  • 100% přírodní suroviny, bez chemických aditiv
  • zelené mýdlo je vyrobeno z místního řeckého oleje z pokrutin (tj. z olivových slupek a pecek)
  • mýdlo tak obsahuje i zelený chlorofil, který mu dává nezaměnitelnou barvu. 
  • při zrání a sušení barva na povrchu mýdla bledne
  • zbytky soli v mýdle mají dezinfekční vlastnosti
  • bez obsahu živočišných složek - vegan
  • bez parfemace (vůně)
  • velmi šetrné k životnímu prostředí, přirozeně odbouratelné
  • vhodné i pro domácí čistírny odpadních vod
  • mýdlo s hydratačními účinky, nevysušuje pokožku
  • pleť zanechá jemnou a hebkou
  • výborně čistí pokožku

Vhodné:

  • ideální pro citlivou, suchou, problematickou a ekzematickou pokožku
  • pro péči o dětskou pokožku
  • na tělo i obličej
  • možno použít i k mytí vlasů (jen při použití s měkkou vodou)

Upozornění: vzhledem k ruční výrobě se vzhled a tvar jednotlivých mýdel liší

Balení: papírový obal

Ingredients (INCI): Sodium Olivate, Aqua, Sodium Chloride

 

Složení

Sodium Olivate (olivový olej)

Sodium olivate vzniká zmýdelněním olivového oleje. Používá se jako emulgátor a povrchově aktivní látka, má vlastnost mísit dvě normálně nesmísitelné látky, jako je například voda a olej. Váže tak na sebe mastné nečistoty a snáze je odstraňuje z pokožky. Sodium Olivate je naprosto bezpečná a nesenzibilující látka, dobře odbouratelná v přírodě. Vhodná i na citlivou dětskou pokožku. Používá se v mýdlech, šamponech, čistících pleťových přípravcích a jiných produktech.

Aqua (voda)

Voda tvoří základní podmínky pro existenci života na zemi. Jako přírodní surovina nemá žádné negativní vlivy na pokožku. V kosmetice se používá jako rozpouštědlo dalších složek. 

Sodium Chloride (sůl)

Chlorid sodný je všem dobře známá sůl. V kosmetice se využívá pro své antiseptické a čistící účinky. Zjemňuje a zpevňuje pokožku, zmírňuje záněty, odstraní odumřelé kožní buňky a detixokuje tkáň. Dokáže proniknout hluboko do pokožky a její účinky nejsou tak pouze na povrchu kůže. U problematické pleti pomáhá v boji proti akné, zkrotí lupy a odstraňuje mastnotu. 

Benefity a charakteristiky

Originální řecká olivová mýdla

Řecko je země slunce a místní olivový olej je tak vyhlášený po celém světě. Není proto překvapení, že nejkvalitnější olivová mýdla se vyrábí právě v Řecku. Dle tradičních receptů se vyrábí mýdla pouze zmýdelněním olivového oleje. V novějších recepturách se objevily nejrůznější esenciální oleje, mléka i bylinky. Stále si však mýdlo zachovává svůj přírodní charakter. Tradiční olivové mýdlo je velmi šetrné k pokožce i životnímu prostředí. V přírodě je přirozeně odbouratelné. Olivová mýdla bez parfemace jsou vhodná na problematickou, citlivou i dětskou pokožku.

Ekologický produkt

Produkt je šetrný k životnímu prostředí. 

Ruční výroba

Produkt vyroben s převažujícím využitím manuální lidské práce, případně jen s minimální podporou strojové výroby. Nejčastěji se jedná o produkty z malých firem, rodinných manufaktur nebo individuálních nadšenců, kteří se rozhodli jít proti proudu a nepodporovat hromadnou tovární výrobu.

Zvláčňující

Zvláčňující složky podpoří hebkost a pružnost pokožky. 

Hydratační

Hydratační účinek dodává pokožce vlhkost a chrání ji před nadměrným vysoušením. 

Vhodné pro vegany

Kosmetika vyrobená bez obsahu živočišných složek, která je vhodná i pro vyznavače veganského způsobu života. Produkty od malých firem nejsou z finančních a náročných administrativních důvodů často certifikovány podle mezinárodních standardů, ale přesto jsou jejich produkty vyráběny z přírodních rostlinných surovin. V rámci maximální transparentnosti Vás seznamujeme s popiskem všech surovin obsažených v tomto produktu.

Bez palmového oleje

Palmový olej je nejpoužívanější a nejlevnější olej používaný v potravinářství i kosmetice. Jeho levná cena je vykoupena zničenými tropickými pralesy v řadě zemích. Podporujme raději zdravější a ekologičtější varianty k palmovému oleji.

Bez alergenů

Kosmetika neobsahuje alergenní látky. Hypoalergenní produkty jsou vyhledávané nejen alergiky, ale poptávka po nich stoupá i mezi osobami, které žádnými alergiemi netrpí. 

Bez alkoholu

Produkt neobsahuje škodlivé typy alkoholů a je tak vhodný pro citlivější i dětskou pokožku. Určité druhy alkoholu v kosmetice mohou vysušovat a dráždit pokožku. Máte-li citlivou pleť, zkuste tento produkt bez obsahu alkoholu, ethanolu či isopropyl alkoholu. 

Bez lepku

Kosmetický produkt bez lepku. Vhodné pro osoby s potravinovou alergií na lepek. 

Bez parabenů

Produkt neobsahuje žádné parabeny. Parabeny jsou v kosmetice používány pro jejich baktericidní a fungicidní vlastnosti. Parabeny mají genotoxický efekt prokázaný studiemi, ničí mitochondrie, produkují volné radikály a ničí DNA. Příznivci přírodní kosmetiky se tak parabenům v kosmetice raději vyhýbají. 

Bez parfemace

Produkt neobsahuje syntetické parfémy. Vůně u produktu je příjemná, ale některé typy parfemace mohou dráždit pokožku. Na přecitlivělou či dětskou pokožku je často vhodné zvolit takovýto produkt bez syntetické parfemace. 

Bez PEG

Produkt neobsahuje žádný polyethylenglykol (PEG). PEGy jsou emulgátory vyráběné většinou z ropy. Zlepšují prostupnost pokožky pro ostatní složky kosmetiky a zvyšují tak efektivitu různých alergenů. Mohou také potenciálně obsahovat toxické nečistoty, které při aplikaci na kůži způsobují zdravotní komplikace.

Bez silikonů

Tento produkt je bez silikonů. V kosmetice jsou silikony používány k zlepšení roztíratelnosti produktů a vyhlazování pleti. Silikony jsou syntetické polymery, nejsou biologicky odbouratelné a hromadí se v přírodě. Silikony v pleťových přípravcích dokáží vyplnit nerovnoměrnou strukturu pleti a jemné vrásky. Pozitivní účinky ovšem silikonů zmizí po jejich smytí z pokožky. Většina silikonů je nerozpustná ve vodě, proto nejdou umýt pouze vodou. Ve vlasové kosmetice vytvoří silikon kompaktní bariéru kolem vlasu. Tím zajistí vlasům jemnost, hebkost a snadné rozčesávání. Ovšem přes tuto vrstvu se do vlasům nedostanou jiné látky, které by je mohly vyživit nebo hydratovat.

Bez sulfátů

Produkt neobsahuje žádné sulfáty. To jsou syntetická pěnidla, která ve spojení s vodou vytváří bohatou pěnu. Sice odstraní nečistoty a mastnotu, zároveň ale narušují, vysušují a dráždí pokožku. Sulfáty tak nejsou vhodné na citlivou pokožku a mohou být zodpovědné za svědivou kůži, vznik lupů nebo alergie. 


Disclaimer: INCI je mezinárodní značení složek kosmetiky. Na začátku seznamu jsou uvedeny složky, kterých je ve výrobku nejvíce, na konci pak složky s nejnižším zastoupením. Údaje slouží pro bezpečnost spotřebitele, který se tak může vyhnout složce, na kterou má např. alergii. Informace na této stránce byly zařazeny v dobré víře, ale slouží pouze pro všeobecné informační účely. Nejde o zdravotní ani výživová tvrzení a nelze se na ně spoléhat pro žádné konkrétní účely a neposkytujeme žádnou záruku ohledně jejich přesnosti a úplnosti. Doplňující informace k jednotlivým složkám jsou samostatné informace a netýkají se vlastností finálního produktu. Informace na této stránce mohou obsahovat chyby. Pokud jste našli v popisku chybu, kontaktujte nás prosím.

Vrácení a výměna zboží

Vždy se může stát, že i sebelepší střih zrovna nepadne. Ale nevadí, s námi nakupujete bez rizika!

Pokud chcete zboží vyměnit nebo vrátit, postupujte prosím podle pokynů na stránce Vrácení a výměna zboží, případně kontaktujte naše zákaznické oddělení, kde Vám ochotně pomůžeme.

Podobné produkty

Pro milovníky přírodní kosmetiky nabízíme exkluzivní řecké olivové mýdlo, vyrobené původní a opravdu tradiční Exkluzivní řecké olivové mýdlo bílé
69 Kč 101 Kč
90 g
-32%