TopMode » Kosmetika » Kosmetika » Kosmetické pomůcky » Bambusový zubní kartáček střední - medium

Bambusový zubní kartáček střední - medium

72 Kč
Facebook Twitter Pinterest Email
  • Doprava nad 1500 Kč je zdarma
  • Bezproblémové vrácení nebo výměna zboží
  • Doručení již další pracovní den
  • Zboží skladem
  • Dobírka i bezpečná platba kartou

Popis

Tento bambusový zubní kartáček je přímo stvořený pro citlivou, ale důkladnou každodenní péči o váš chrup. Hlavice kartáčku splňuje nároky moderního designu a díky pečlivě vyvíjené ergonomii se v ústní dutině dostane i do hůře přístupných míst. Tvar a uspořádání štětin odpovídá prémiovým konvenčním kartáčkům. Je lehounký, příjemný na dotek a navíc na umyvadle působí důstojně a esteticky. Díky němu se vyhnete použití nerozložitelných plastů i tam, kde je to zatím jinak zcela běžné.

  • tvrdost štětin: střední - medium
  • délka kartáčku: 18 cm
  • vyrobeno v Číně

Rukojeť kartáčku je vyrobena z broušeného bambusu. Díky ergonomickému tvaru vám skvěle padne do ruky. Měkké štětiny se šetrně postarají o váš chrup. Jsou vyrobeny
ze směsi nylonu a rostlinného plastu, jehož zdrojem je ricinový olej. Neobsahují škodlivý BPA (Bisfenol-A) ani ftaláty. Kartáček doporučujeme obměňovat pravidelně
po 3 měsících. Správný čas poznáte podle toho, že se jeho vlákna začnou štěpit. Až vám kartáček doslouží, lze jeho hlavu ulomit a vhodit do směsného odpadu. Rukojeť patří do kompostu.


Proč je bambus tak skvělý?

Bambus je výborný obnovitelný zdroj. Jedná se o nejrychleji rostoucí rostlinu na Zemi. Díky přirozenému obsahu antimikrobiálních látek není potřeba během jeho kultivace používat hnojiva ani pesticidy.

Jak je to s rozložitelností bambusových zubních kartáčků?

Bambus je čistě přírodní materiál a je plně kompostovatelný.  Jinak je to ovšem se štětinami. Přestože obsahují vysoký podíl rostlinných složek, nejsou plně rozložitelné, a tím pádem ani kompostovatelné.  Zhruba do třicátých let minulého století se u většiny zubních kartáčků používaly prasečí štětiny, a to je také jediná možnost, jak dnes mít zubní kartáček ze 100% rozložitelného materiálu (pokud má tedy tělo vyrobené ze dřeva).

Použití prasečích štětin coby přírodního materiálu jsme zvažovali. Konzultovali jsme však jejich použití se zubními lékaři, dle kterých nejsou v dnešní době ideálním řešením.
Na štětinách z prasete se totiž více usazují mikroby, čímž neodpovídají dnešním nárokům na hygienu a ve své podstatě se míjí účinkem. S nylonem tento problém není. A protože se nejedná o živočišný produkt, ladí navíc s veganským přístupem k životu.

Štětiny z bambusu?

Některé firmy tvrdí, že jsou štětiny jejich kartáčků vyrobeny z bambusu. Pokud se vám takový kartáček dostane do ruky, stačí jednoduchý test: vezměte zápalku a zkuste, co se bude dít, pokud štětiny vystavíte plameni. Pokud štětiny vypadají jako nylonové a začnou se v plameni rozpouštět jako by byly z plastu, znamená to jediné: JSOU z plastu. Žádný zubní kartáček nemá štětiny z bambusu, protože takové štětiny se prostě nevyrábí. Zkuste si představit štětiny ze dřeva – a bambus je zjevně dost podobný materiál.

Složení: 

  • těl o kartáčku je vyrobeno z bambusu Moso
  • bambus je nejrychleji rostoucí rostlina na zemi
  • obsahuje přirozené antimikrobiální látky, a proto není nutné používat při jeho kultivaci hnojiva ani pesticidy
  • štětiny jsou vyrobeny ze 100 % nylonu
  • obsahují podíl rostlinného materiálu, ale stále nejsou 100% rozložitelné

 

Složení

Bambus

Bambus je velmi perspektivní a úžasný obnovitelný zdroj. Jedná se o nejrychleji rostoucí rostlinu na Zemi, zaznamenaný rekord je 91 cm za den! Díky přirozenému obsahu antimikrobiálních látek není potřeba během jeho kultivace používat hnojiva ani pesticidy. Bambus je nenáročný na kvalitu půdy. Bambus má velmi široké využití jako stavební a konstrukční materiál, surovina pro výrobu nábytku, potravina (bambusové výhonky), výroba papíru a buničiny. Bambusové dřevo si nachází uplatnění i v kosmetických produktech a produktech denní potřeby. Ve skutečnosti však bambus není dřevo, ale travina z čeledi lipnicovitých. Bambusové produkty jsou plně kompostovatelné a mají velký potenciál nahradit produkty v současné době vyráběné z plastů, ale i klasického dřeva. 

Nylon

Nylon je označení pro skupinu syntetických polymerů, termoplastů. Základní řetězec těchto polymerů je tvořen peptidickými vazbami, proto jsou také často označovány jako polyamidy. Nylon je první syntetický polymer a první syntetické vlákno, které bylo vyrobeno přímo z uhlí, vody a vzduchu a které mělo komerční úspěch. Protože označení nylon není chráněné, používají je výrobci v obchodním styku nejen pro původní skupinu polyamidů 6.6, ale pro všechny druhy polyamidových vláken. Polyamidy mají dobrou afinitu k barvivům, malou stálost na světle a k povětrnostním vlivům a sklon k vzniku statického náboje. Nylon je využíván jak k výrobě textilních produktů, tak plastových výrobků určených pro každodenní použití. Nylon jako termoplast je dobře recyklovatelný a zejména v této oblasti je potřeba situaci nadále zlepšovat. 

Benefity a charakteristiky

Ekologický produkt

Produkt je šetrný k životnímu prostředí. 


Disclaimer: INCI je mezinárodní značení složek kosmetiky. Na začátku seznamu jsou uvedeny složky, kterých je ve výrobku nejvíce, na konci pak složky s nejnižším zastoupením. Údaje slouží pro bezpečnost spotřebitele, který se tak může vyhnout složce, na kterou má např. alergii. Informace na této stránce byly zařazeny v dobré víře, ale slouží pouze pro všeobecné informační účely. Nejde o zdravotní ani výživová tvrzení a nelze se na ně spoléhat pro žádné konkrétní účely a neposkytujeme žádnou záruku ohledně jejich přesnosti a úplnosti. Doplňující informace k jednotlivým složkám jsou samostatné informace a netýkají se vlastností finálního produktu. Informace na této stránce mohou obsahovat chyby. Pokud jste našli v popisku chybu, kontaktujte nás prosím.

Vrácení a výměna zboží

Vždy se může stát, že i sebelepší střih zrovna nepadne. Ale nevadí, s námi nakupujete bez rizika!

Pokud chcete zboží vyměnit nebo vrátit, postupujte prosím podle pokynů na stránce Vrácení a výměna zboží, případně kontaktujte naše zákaznické oddělení, kde Vám ochotně pomůžeme.

Podobné produkty

Tento bambusový zubní kartáček je přímo stvořený pro citlivou, ale důkladnou každodenní péči o váš chrup. Bambusový zubní kartáček měkký - soft
72 Kč